3 Cara Hilangkan Jeragat (Terbukti Berkesan Secara Saintifik)

Cari petua dan cara hilangkan jeragat? Sebenarnya, ada banyak cara untuk menghilangkan jeragat ni. Tapi, apa yang kami bakal kongsikan ini, adalah cara hilangkan jeragat yang dah terbukti berkesan melalui kajian saintifik.

Sebelum kami kongsikan tentang macam mana nak menghilangkan jeragat, kami nak cerita tentang apakah punca utama bagi masalah ni.

Jeragat ni boleh dikatakan musuh bagi wanita yang berumur 30 ke atas. Terutamanya bagi wanita yang bekerjaya. 

Wanita bekerjaya ni banyak berada diluar.  Bila berada diluar, kulit kerap terdedah dengan udara yang tercemar (asap kereta, asap rokok, pencemaran dari kilang)

cara hilangkan jeragat


Selain itu, lain-lain punca bagi jeragat adalah:


1. Terdedah dengan sinaran UV dari matahari (sebab tu kulit kena ada pelindung)

2. Guna produk skincare yang ada bahan kimia berbahaya (ada merkuri, hidroquinon, tretonoin)

3. Pigmen melanin meningkat punca tompok-tompok hitam makin bertambah. Ini disebabkan perubahan hormon dalam badan (biasanya wanita yang tengah mengandung atau baru bersalin hadapi)


Apa yang akan terjadi kalau jeragat tak diatasi?


-> Masalah jeragat makin lama makin bertambah

-> Kulit jadi makin kusam dan nampak gelap

-> Muka nampak jauh lebih tua daripada usia kita yang sebenar


3 Cara Hilangkan Jeragat:


Cara #1 : Elakkan dari guna skincare atau serum untuk jeragat yang ada kandungan bahan kimia berbahaya.


Tanda-tanda produk ada bahan kimia berbahaya adalah, kesan yang terlalu pantas (tak sampai 3 hari dah nampak hasil).

Selain itu, skincare yang ada bahan bahaya ni, biasanya memutihkan kulit tapi kulit akan rasa pedih-pedih (sebab merkuri boleh nipiskan kulit)

Untuk atasi masalah jeragat, boleh cari skincare yang terbukti organik dan natural (ada sijil dari badan Ecocert). Antara skincare yang ada sijil ecocert (organik & natural) adalah Set Skincare dari Haus Cosmetics.

Cara #2: Gunakan skincare yang ada "MICROBIOME".

Okay, ini adalah petua yang "RARE", masih ramai yang tak tau lagi tentang "MICROBIOME".

Sebenarnya, kulit kita ni sama juga macam usus, ada bakteria baik yang tinggal disitu. Bakteria baik ini yang tolong lindung kulit kita dari bakteria jahat (antara punca jeragat, jerawat dan kulit rosak).

Dengan gunakan skincare yang ada kandungan microbiome, ianya akan kuatkan lagi bakteria baik yang ada dikulit. Bila bakteria baik semakin kuat, kulit kita semakin terjaga, semakin sihat dan jadi semakin cantik.

Teknologi skincare Microbiome ini sebenarnya dimulakan oleh syarikat Lancome (syarikat kosmetik terkemuka dari Paris). Setakat ni, boleh dikatakan microbiome adalah cara hilangkan jeragat yang paling efektif.

Selain Lancome, skincare yang ada kandungan Mircobiome adalah jenama Haus Cosmetic.

Cara #3: Gunakan skincare yang ada kandungan "BLOOD ORANGE"

Blood Orange - Cara hilangkan jeragat

Blood orang ni adalah sejenis buah oren yang  hanya terdapat di Pulau Sicily, Itali. Blood Orange hanya berbuah setahun 2 kali je (december/Januari) .

Berdasarkan kajian dari Itali, blood orange boleh mencerahkan kulit, menghilangkan tompok hitam jeragat & merawat kulit yang berjeragat. Sebab, Blood Orange ada 25 kali ganda kandungan vitamin C lebih tinggi berbanding oren biasa.

Klik sini untuk tengok senarai skincare yang ada kandungan Blood Orange:  https://hauscosmetics.com/collections/skincare


KESIMPULAN: Cara Menghilangkan Jeragat

Jeragat ni memang satu isu yang common. Terutamanya pada wanita 30-an yang sibuk dan bekerjaya. Kalau dibiarkan, jeragat ni akan merebak dan kulit akan jadi makin gelap dan kusam.

Muka kita juga akan nampak lebih berusia dari usia kita yang sebenar. Kami sarankan atasi masalah jeragat ni dengan gunakan produk yang terbukti selamat (organik/natural) dan ada kandungan Microbiome (kuatkan perlindungan kulit).

Jom kita sama-sama amalkan 3 cara hilangkan jeragat ni. :)

Haus Cosmetics percaya kecantikan itu adalah tidak ternilai. Sebab itu, kami pastikan skincare kami hanya dibuat dari bahan yang 100% Selamat!

   Senarai Skincare Haus Cosmetics   

Skincare Haus Cosmetics adalah organik & semula jadi. Bahan utama adalah Blood Orange yang diimport dari Pulau Sicily, Itali

Anugerah & Pengiktirafan:

Pilihan Utama:

Blood Orange Brightening Scrub Cleanser
Blood Orange Brightening Scrub Cleanser

Blood Orange Scrub Cleanser

✅Membersihkan dan menanggalkan sel kulit mati dari wajah.

✅Bila sel kulit mati ditanggalkan, kulit akan kembali glowing, nampak segar dan kembali anjal. (Punca kulit kusam adalah sel kulit mati yang tidak dibersihkan)

✅Scrub dibuat dari isi kayu pokok & Blood Orange, ianya organik dan 100% selamat. (Kebanyakan produk dipasaran guna scrub yang dibuat dari plastik)

   Ketahui Lebih Lanjut  👈 
Blood Orange Brightening Serum
Blood Orange Brightening Serum

Blood Orange Brightening Serum

✅Dibuat dari Blood Orange, Jojoba Oil & Ekstrak Anggur.

Menghilangkan bintik hitam & jeragat.  Juga mencerahkan kulit dan menjadikan tona kulit sekata

✅Serum ini menyerap ke lapisan kulit yang dalam (kebanyakan jenama lain hanya bertindak pada lapisan luaran)

✅Kesannya, kelembapan kulit kekal dalam jangka masa yang jauh lebih lama dari sebelumnya.

   Ketahui Lebih Lanjut  👈 
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set
Blood Orange Skincare Set

Set Blood Orange Combo

✅Set combo bertindak seperti Booster. Mempercepatkan lagi proses menghilangkan jeragat.

✅Pakej Combo ada diskaun jimat sehingga RM45.00

   Ketahui Lebih Lanjut  👈